Stranice

15. lip 2012.

Čarobni šum jutra

Po jutru se dan poznaje.

Jutro i vrijeme poslije buđenja su najvažniji pokazatelji energije sa kojom ulazimo u novi dan. Svako jutro možemo odvojiti 10-ak minuta koje ćemo pretvoriti u pravu čaroliju. Otvorimo prozor i udahnimo jutarnje sunce, uživajmo u pogledu prema nebu ili zelenilu, neka to bude stanje u kome nećemo emitovati nikakve misli i želje, samo ćemo osjetiti prisustvo sadašnjeg trenutka i vizuelizirati kako nas zapljuskuje blještavi slap svjetlosti dok se lagano kupamo u njemu. Osjetimo svoje tijelo kako je lagano kao perce.  Ovo djeluje veoma pročišćavajuće.

U nedostatku pravog ambijenta, možemo ga stvoriti pomoću ove prirodne muzike (cvrkut ptica) koja je pravi raj za dušu:


I još bolje, kombinovati sa zvucima morskih talasa:


...ili planinskog potoka:



Poslije toga, najbolje je uraditi ovu vježbu za buđenje energije, kako ne bismo ostali uljuljkani, jer ipak dan se bazira na aktivnom, sunčevom principu i treba nam mnogo energije:

- Raširiti ruke horizontalno i lagano ih podići uvis, iz tog položaja napraviti pregib prema podu, šireći ruke i puštajući ih da lagano padaju, ukrštajući se jedna preko druge,onda se dizati u uspravan položaj ponovo šireći ruke i dižući ih prema uvis, ukrstiti ih gore par puta. Pri tome žustro ispuhivati zrak kao da radimo težak fizički posao. Ponoviti vježbu par puta. 

Odmah ćemo osjetiti buđenje pozitivne energije i spremnost za aktivnosti koje su pred nama, poskakujući od sreće.


Nema komentara:

Objavi komentar