Stranice

22. svi 2012.

Namjera ljubavi

Tajne privlačnosti - Sandra Tejlor

Najviša namjera ljubavi jeste širenje u svakoj tačci puta, a ljubav će se širiti ako joj se pruži najmanja prilika za to, od svog izvora (Boga) do svog odredišta (vašeg srca).

 

Budući da je vaše srce njena prva tačka puta, prodorna moć ljubavi postavlja vam vrlo specifičan zahtjev - da biste ostvarili njen puni potencijal, ljubav morate početi tražiti u sebi, u vlastitom biću, u vlastitom životu. Svi mistični zakoni temelje se na toj temeljnoj istini: morate početi u unutrašnjem svijetu. Samo ćete u sebi pronaći izvor svih vaših namjera. A vaša namjera je polazna tačka vaše sudbine.

Vaš stav prema sebi određuje vašu namjeru. Štaviše, svaka vaša emocija, riječ ili djelo proizilaze iz vašeg samoopažanja.Bez ljubavi prema sebi nema ni moći otvaranja prema drugima, raspirivanja plamena obostranog uvažavanja i radosti. Ako nemate povjerenja u sebe, usredotočeni ste samo na ono što vam nedostaje, neprestano živeći u sumnji i zamišljenoj ograničenosti.Namjera širenja ljubavi u takvom će okruženju uvijek biti sputana vašim opažanjem ograničenja.Vaša je izoliranost nesvjesno samonametnuta, prouzročena činjenicom da sebi uskraćujete ono što očajnički želite primiti od drugih.

Vjerovanja utemeljena na strahu i mržnji prema sebi odbacuju božansku, duhovnu prisutnost u vama. Tako se odvajate od svoje istinske moći te se osjećate izgubljeno i usamljeno. U takvom stanju počinjete u vanjskom svijetu očajnički tražiti da vam neko drugi pruži rješenje. Taj očaj zapravo odbija ljubav kojoj težite, stvarajući u vama duhovnu tamu koja, poput crne rupe, isisava radost iz svakog iskustva i odnosa koji vam se dogodi.

Zbog toga, vaša negativnost izobličuje, previđa ili čak odbija sve dobro što vam pristiže. Kretanje vašeg života zaglavilo je u energetskoj blokadi pesimizma. Ta teška, zaglavljena energija zatvara kanale koji vas povezuju sa beskonačnim morem ljubavi, ograničavajući slobodan protok istinske ljubavi koja bi mogla pristizati u vaš život.

Ali, ne morate zauvijek ostati zaglavljeni pa čak ni vrlo dugo. Rušeći ograde mržnje u svemu što doživljavate, ostvarit ćete energetsku promjenu pogonske energije koja će vas otvoriti za struju ljubavi i povezati sa svojim energetskim tokom. 

Činjenica je da izbor mržnje prema bilo čemu - pa čak i prema sebi, otkriva vašu istinsku namjeru. Univerzum je žalostan zbog vašeg izbora, ali uvažava vašu namjeru i rijeku ljubavi usmjerava negdje drugo.

Odluka o odustajanju od straha presudno je važna ako u svome životu nastojite iskusiti istinsku ljubav. Snaga vašeg karaktera - vaš odnos sa samim sobom - polazište je vaše lične i duhovne energije. Svi drugi odnosi u vašem životu odražavaju vaš stav prema sebi. Štaviše, vaš odnos prema sebi određuje kvalitetu gotovo svakog iskustva. To vrijedi, neovisno o tome tražite li romantičnu ljubav, više susretljivosti od šefa, širi krug prijatelja ili čak finansijski uspjeh. 

Neka vam sljedeće bude sasvim jasno: koliko god se trudili, od te istine ne možete pobjeći. Ne postoji vanjska poveznica kojom biste se trebali baviti u ovom trenutku. Vi odlučujete koliko će svjetlosti i radosti ući u vaš život. Bez polazne tačke u vlastitom jastvu struja ljubavi će i dalje teći pored vas, a sreća kojoj težite ostaće daleki san.

Nema komentara:

Objavi komentar