Stranice

17. kol 2012.

Razgovor sa ogledalom


Posmatrajmo sebe u ogledalu. Zatim, uradimo nešto, na primjer, uzmimo neki dar u ruku i pružimo ga prema ogledalu. Šta vidimo? Vidimo ruku koja se pruža prema nama. Osmijehnimo se, isto će nam uzvratiti lik iz ogledala. Odajemo li utisak depresivne i mračne osobe, isto ćemo dobiti natrag. Sve što uradimo ili pružimo, vratit će nam se na isti način. 

Zamislimo tako neku scenu iz svog života kao da se odvija ispred ogledala, recimo, odnos sa nekom osobom, sve što smo emitovali prema toj osobi, počev od ljubavi, preko neispunjenih očekivanja i na kraju negativnih emocija. Mi smo u odnosu prema drugima uglavnom jednostrani i imamo svoja očekivanja, uslove, kriterije. Posmatrajmo sada u ogledalu ta naša očekivanja - sjedimo pasivno i čekamo da neko drugi uradi nešto što će nas učiniti sretnim i ispunjenim. Pri tome emitujemo vibracije "ja očekujem od tebe da me voliš... da ispuniš moje nade, snove, želje... ja nisam zadovoljna tvojim ponašanjem... ja sam neispunjena... nevoljena... tužna...odbačena..." Isto tako, ako takav stav emitujemo prema novcu i osjećaju sigurnosti - nemam, nedostaje... sve počinje sa negacijom...držimo ruke (i novčanik) u stanju grča, ne usuđujemo se da pružimo...šta dobijamo natrag? Dobijamo isto tako stanje grča i stiska i sa druge strane. Sve to što smo poslali prema ogledalu, ništa drugo i ne možemo dobiti, jer nam je ogledalo, koje predstavlja neposredno iskustvo i odgovor života, vratilo upravo ono što smo i dali. Sva naša iskustva će ići u tom pravcu da potvrde tu našu neispunjenost i nezadovoljstvo. Zato dajmo da bismo dobili i znajmo da sve što nam je donio sadašnji trenutak predstavlja upravo to i da se konstantno odvija naš odraz u ogledalu, od nas zavisi šta će ono reflektovati! 

Na početku svakog dana, sjedimo ispred ogledala i pošaljimo namjeru pozitivnog djelovanja, pomilujmo sebe osmijehom i vedrinom. Na kraju svakog dana, sjedimo ispred ogledala i postavimo sebi pitanje: "Šta sam danas svojim djelom, mislima i osjećajima uputio prema univerzumu?! Znam da je to ono što će mi biti uzvraćeno kroz neposredno iskustvo, zato namjeravam da ovog trenutka ispravim svaki krivi odraz u ogledalu koji potiče od mog djelovanja!" Svaki novi dan započnimo sa namjerom ljubavi i uvijek ćemo znati i osjetiti da li smo dovoljno ljubavi poslali u svijet!Nema komentara:

Objavi komentar