16. ruj 2013.

Afirmacije i privlačenje željenog


Mnogi od nas u praksi koriste afirmacije, ali ne razumiju mehanizam njihovog djelovanja i ne osjećaju neki konkretan učinak. Kada je riječ o afirmacijama i općenito, privlačenju željenog, tu postoji jedan problem.

Mi smo naučili razmišljati u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti...
Ono što nam se desilo u prošlosti, predstavlja kočnicu koja nam ne dozvoljava da vjerujemo da se zaista mogu desiti čuda, na osnovu čega stvaramo proročanska uvjerenja koja sugestivno djeluju uvijek kada nešto želimo. Sadašnjost doživljavamo kao nešto što se neminovno nameće u ovom trenutku,  puštamo je da prolazi. Realizaciju željenog vidimo tek u budućnosti, koja zapravo ne postoji i ne možemo je uhvatiti isto kao što ne možemo uhvatiti svoju sjenku.

Jedino što je izvjesno to je sadašnji trenutak. Afirmacije  služe za to da se orijentišemo isključivo na ovaj trenutak: ja sam sretna ovdje i sada, ali moje nesvjesno govori da to nije istina; ja sam bogata i uspješna, ali moje nesvjesno se odupire; ja sam zdrava, imam savršenog partnera itd., ali moje nesvjesno kaže da to nije istina. Problem je što se uvijek upetlja um i definiše stvari na osnovu ukorijenjenih proročanskih uvjerenja. Na taj način stvara se ogroman jaz, željeno postaje sve više nedostupno. Što nam više bježi, mi ćemo ulagati više napora da ga sustignemo. Kada nešto želimo, automatski podrazumijeva činjenicu da to nemamo. Mi obično nismo zadovoljni postojećim stanjem i ne čini nas sretnim ono što imamo. Kada imamo zdravlje, nismo nešto posebno sretni zbog toga, jednostavno ponašamo se kao da je to nešto sasvim normalno. Kada izgubimo zdravlje, pokušavamo ga privući na sve moguće načine. Kada imamo zadovoljavajuću vezu sa partnerom, opušteni smo i ne razmišljamo da nešto mijenjamo, borba počinje tek kada ostanemo bez toga. 

Zašto najčešće željeno privučemo tek nakon dužeg vremena, kada više ne mislimo o tome? Na primjer, zaljubljeni smo u neku osobu, ali on nam nije naklonjen, i dok mi svim žarom želimo imati ga za sebe, on nam kao riba klizi iz ruku, što smo više zagrijani, on nam je sve nedostupniji. Na kraju, okrenemo list i nađemo drugog partnera, a ovaj prvi kao duh izroni iz mraka i počne da nas proganja, izjavljuje ljubav i sl., ali nama više nije ni na kraj pameti. Kada nešto žarko želimo, mi povlačimo energiju iz drugih resursa i blokiramo sve energetske kanale. Misleći konstantno, opsesivno samo na jednu stvar ili osobu tokom 24 sata, zapostavljamo posao, prijatelje, zdravlje i sve manje energije ulažemo u druge segmente života ili im ne pridajemo nikakav značaj, živeći ih mehanički i nesvjesno. Tako polako upadamo u finansijske probleme, ne možemo da kontrolišemo novčane tokove i da podmirimo sve troškove, ulazimo u minus, zdravlje počinje slabiti, na poslu se javlja negativna energija ili sukob sa kolegama i nadređenima. Tada imamo običaj reći da nam je sve krenulo nizbrdo.

Povlačenjem energije iz drugih sektora mi smo zablokirali cijeli sistem. Uzmimo na primjer, funkcionisanje Ministarstva finansija neke zemlje - penzioneri najavili štrajk jer kasne penzije, vlada uzme novac koji je namijenjen za platu službenicima ministarstva i prebaci penzionerima. Tako ostane "rupa" u bužetu. Sutra radnici željezare najave obustavu rada jer nisu primili platu šest mjeseci. Vlada odluči da uzme iz budžeta sredstva namijenjena za nabavku osnovnih sredstava i prebaci ih željezari. Iz dana u dan stvaraju se nove rupe, na kraju dolazi do potpunog kolapsa i više ništa ne funkcioniše kako treba. Vratimo se na naš energetski sistem. Mi smo naš energetski potencijal usmjerili na jednu stranu i ispraznili druge sektore, stvarajući nedostatak ravnoteže, a višak uvijek preteže na štetu slabih sektora. Tek kada se energija izbalansira, možemo očekivati blagostanje i ispunjenje željenog. Odnosno, kada aktivno učestvujemo u svim segmentima svog života, tako stvaramo prohodnost komunikacijske mreže. Tako se i osoba iz prethodne priče pojavi tek kada se energija vrati u normalno stanje, jer su se "pročistili" putevi. Upravo ćemo prebacivanjem težišta na jednu stranu djelovati poput stijene koja se sručila na cestu i zapriječila prolaz. Višak uvijek dovodi do neravnoteže, a cilj rada na sebi je harmonizacija energije i uspostavljanje balansa na nivou svih segmenata. Zapravo, željeno je krenulo prema nama, ali je naišlo na prepreku koju smo sami stvorili. S druge strane, um je glavni ometač, odbijač željenog. On čini da automatski padamo na nižu vibraciju i formiramo uvjerenje da ne možemo privući željeno.  Prije nego nas željeno sustigne, mi spustimo rampu i zatvorimo prilaz. Ono što možemo zamisliti, to možemo i imati. 

Možemo danima raditi afirmacije tipa: privlačim novac, ovo, ono...univerzum radi za mene i sl., a svakim danom sve manje para u novčaniku...to je samo znak da afirmacija ne djeluje iz nekog razloga i da postoji jaz između želje i energetskih tokova. Jedan od razloga može, na primjer biti komunikacijska blokada sa svijetom, povlačenje, izolacija, zapostavljene veze sa bliskim osobama ili porodicom i sl. Što su nam veze bogatije, življe, iskrenije, to smo otvoreniji za prijem svih oblika blagostanja.

Kada su u pitanju afirmacije, one trebaju biti veoma sažete i jasne. Ako su previše općenite i razvodnjene, mogu dati isto tako uopšten efekat, bez fokusiranja na konkretnu oblast. Da bismo stvorili i održali balans, bilo bi dobro  koristiti set od najmanje 12 afirmacija od čega po jednu za svaki sektor života i tu se možemo poslužiti astrološkim značenjem polja:

1. (ascendent): Ja lično, fizički izgled, zdravlje, karakter, sadašnjost
Afirmacija: Ja sam žena, snažna i zdrava u srcu i umu. 
(Napomena: Afirmacije kreiramo prema vlastitim afinitetima.)

2. Novac, liične vrijednosti, imovina
Afirmacija: Meni novac stalno dolazi, iz poznatih i nepoznatih izvora, moji prihodi se stalno povećavaju. Energija novca neometano kruži, dajem novac i on mi se višestruko vraća. 

3. Braća, sestre, novosti, kraća putovanja, sve komunikacije
Afirmacija: Komuniciram otvoreno i iskreno, sa ljubavlju i razumijevanjem. 

4. Otac, dom, porodica:
Afirmacija: Uživam podršku moje porodice, u mom domu vlada ljubav i harmonija. 

5. Djeca, seksualna zadovoljstva, ljubav,  provod, kreativnost, produktivnost, stvaralaštvo
Afirmacija: Puna sam ljubavi koju nesebično dajem i koja mi se višestruko vraća, radim i stvaram iz ljubavi.  

6. Bolest/zdravlje, navike
Afirmacija: Ja sam potpuno zdrava, moje tijelo i um funkcionišu u savršenoj harmoniji.  

7. Brak, muž ili žena, partnerstva, ugovori i udruživanja, javni neprijatelji, parnice
Afirmacija: Volim i voljena sam, imam partnera koji mi savršeno odgovara. 
Napomena: Partner je naše ogledalo, što znači da nam savršeno odgovara partner koji nije u disproporciji sa našim unutrašnjim bićem. Što smo bolje i savršenije biće, to ćemo imati i bolji odnos sa partnerom.  

8. Smrt, oporuke, nasljeđe, bol, strah, ovo je takođe polje koje predstavlja misterije i okultna znanja
Afirmacija: Smrt nije kraj, već početak nečega novog, u svakom mraku pronalazim trag svjetlosti i u svemu pronalazim svrhu i smisao.  

9. Duga putovanja, nauka, religija, umjetnost, vizije i povezanost sa višom sviješću
Afirmacija: Ja sam povezana sa božanskom ljubavlju, otvaram svoje srce za širenje svijesti, nova znanja i daleka putovanja. (Putovanje ne podrazumijeva isključivo putovanje u fizičkom smislu, može to biti putovanje prema sebi, što je ujedno i najduže putovanje).

10. Majka, status, ugled i čast, karijera, ciljevi autoriteti, zaposlenje
Afirmacija: Ja ostvarujem svoje ciljeve s lakoćom, volim svoj posao i uspješna sam u svemu što radim.

11. Prijatelji, nade i želje
Afirmacija: Moji prijatelji su nesebični i plemeniti, uzajamno se razumijemo i podržavamo.

12. Tuga, strah, kazna, tajni neprijatelji, insinuacije, gubici, nevidljive prepreke, zamagljeni vidici
Afirmacija: Sposobna sam prepoznati i prevazići sve prepreke jer u svakom trenutku imam Božiju zaštitu i vođstvo Njegove nevidljive ruke

Kroz navedene afirmacije izražavamo svijest o svim postojećim segmentima, zatvaramo krug, bez zanemarivanja/ignorisanja negativnih aspekata života kao što su smrt, neprijateljstva i sl. Težnjom da se suočavamo samo sa lijepim stvarima koje nam obezbjeđuju osjećaj udobnosti, rizikujemo da postanemo leptir sa nerazvijenim krilima, nesposobni da se suočimo sa životom onakvim kakav jeste. Idemo li isključivo u pravcu idealizacije svijeta, živjet ćemo u oblacima, izolovani od realnog svijeta, a kao rezultat imati sve više teškoća kod suočavanja sa svakodnevnim problemima. 


Broj komentara: 18:

 1. savrsenooo...hvala Vam...
  Pokusavam zaboraviti ruznu proslosti predati se sadasnjem partneru koji je moja prava ljubav...dat cu sve od sebe da moja ljubav zazivi i ozivi opusteno dok nas smrt ne rastavi...

  OdgovoriIzbriši
 2. Bas Ti Hvala za ove afirmacije, prepisao sam ih i prilagodio sebi. Koliko je optimalno puta dnevno ponavljati ih a da to ne predje u opsesivno-kompulsivni poremecaj? Hvala

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Najbolje i jeste da ih prilagodimo sebi, onako kako nam najbolje odgovara, jer su tada afirmacije učinkovitije. Afirmacije je najbolje raditi ujutrno, odmah nakon buđenja, i naveče pred spavanje, u tim fazama prelaska iz svjesnog u nesvjesno stanje i obrnuto. I u toku dana, možemo izgovarati uvijek kada se sjetimo, ali jutarnji i večernji ritual ne treba preskakati. Jer, kada bismo znali koliko su te faze važne, nikada ne bismo legli u krevet sa teškim i lošim mislima, niti bi se probudili u sumornom raspoloženju.

   Izbriši
 3. Sjajni tekstovi, blog je pravo otkriće.
  Vezano za ovaj tekst o afirmacijama, imam pitanje - da li preporučujete da se cijeli set afirmacija radi istovremeno, dakle u toku jednog dana?

  Prvi put mi je jasno da zapostavljam određene dijelove svog života, tek sam ih, čitajući ovaj tekst, osvijestila.

  Hvala mnogo!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Sve je bolje što se više razvija svijest o cjelini, kada postoji što bolja ravnoteža i kada neko polje što manje preteže na štetu onog drugog. Način na koji mi funkcionišemo je, uglavnom, izolirajućeg karaktera, jer u nastojanju da dođemo do nekog cilja i ostvarimo željeno, mi izolujemo "problem" i svo težište prebacujemo na njega. U suštini, važno je da su ta težišta što manje izražena. Na primjer, svi mi želimo biti zdravi, i onda po cijeli dan možemo raditi afirmacije u vezi zdravlja, ali tu ne treba podleći egu koji želi sve za sebe, mora postojati svijest da se to zdravlje dijeli i svima oko nas, što smo svjesniji svih drugih sektora, to će afirmacije biti djelotvornije, zato nećemo pogriješiti ako uvijek obuhvatimo svih 12 polja.

   Izbriši
 4. Ovo je fantasticno , slucajno sam otkrila vas blog , koji mi je danas poslat od boga .
  Ovo sve ja vec gd radim ali u malo drugacijem obliku . Sada cu dodati par vasih afirmacija .presretna sam sto sam nasla ovako dobre tekstove . Hvala vam Azra

  OdgovoriIzbriši
 5. savršeno....tako i ja razmišljam samo se niti približno ne znam izraziti kao Vi, svaka čast...samo nastavite tako..

  OdgovoriIzbriši
 6. Pozdrav svijetu moje ime je Grace, želim svjedočiti veliku stvar koju je dr. Hamberc učinio za mene Nikad nisam učio da mogu dobiti moju ljubav natrag nakon što sam živio dobro 4 godine, ja sam surfao mreža kad sam vidio ženu svjedočila o tome kako pomogla mu je dr. Hamberc, prvo sam to pogledala kao ono što sam vidio prije jer imam kontakt s mnogim online pjevanjem koje je završilo s mojim novcem pa sam bio uvjeren da više neću kontaktirati. Gledao sam ga sljedećih 2 dana kad sam gledao televiziju kad sam vidio čovjeka po imenu Harry da je svjedočio o televiziji o tome kako mu je i njegov doktor Hammer pomogao, pa kad sam to vidio, opet nemam što sumnjati, odmah sam kontaktirala njega i ja sam mu rekao kako mi je ljubavnik ostavio dobro za 4 godine, pa mi je rekao da ne brinem da će se moja ljubav vratiti meni sljedećeg tjedna, a on mi sve što trebamo učiniti odmah kažemo da ga nisam sumnjao uopće jer sam vidio dokaze da je ovaj čovjek tako velik da je bilo kao da moram čekati do trenutka kad mi je rekao, odmah nakon tjedan dana više sam imao poziv od brojnih čudno prvi sam zanemario poziv jer ja don ' želim dobiti neparne brojeve, sljedeća stvar koju sam ponovno vidio bio je tekstualna poruka iz istog broja tako da sam ga morala pročitati kad ga otvorim. Ne mogu vjerovati zraku onoga što vidim, tekst je bio mojoj ljubavi napustio mi 4 godine on je rekao da je žao što bih trebao probati i odabrati njegov poziv bio tako je nazvao opet , pa sam pokupio, plakao me na telefonu i molio me da ga moram oprostiti da je sada spreman ostati sa mnom zauvijek što je jako tužan zbog onoga što mi je učinio. Bio sam tako iznenađen i bio sam bez riječi, pa sam mu rekao da ću mu oprostiti, tako da je došao u moju kuću sljedećih tri sata od trenutka kad me je vidio, pao je na koljena, ponovno se molio da sam mu rekao u redu, tako sam dobio svoj ljubavnik i dio iznenađujuće je da mi je dao pristup njegovom bankovnom računu, a sada mi je kupio novu Toyotu Camry (auto), a planiramo za naše vjenčanje sretan sam sada i oboje su sretan sada zahvaljujem doktoru Chambercu za svu njegovu pomoć i molim Boga da ga održi živ i zato uvijek u srcu treba pomoći kao što sam bio pomogao. ako želiš stupiti u kontakt s njim da vratim sreću u svoj život kao što je on napravio moja možete kontaktirati Dr.Chamberc putem ove e-mail adrese chamberc564@yahoo.com

  OdgovoriIzbriši
 7. POSJETITE Dr. Isikolo ZA VAŠU RJEŠENJE VIA WEBSITE (drisikolosolutionhome.webnode.com)

  Moje ime je sophy, želim svjedočiti o velikom spell casteru nazvanu dr. Isikolo, moj muž i oženjen sam 5 godina, nemamo dijete, a liječnik mi je rekao da ne mogu roditi, jer je moja utroba imala bio oštećen zbog pogrešnih lijekova na recept to me je dobio toliko zabrinuti i moj muž nije bio sretan i tako je odlučio vjenčati s drugom djevojkom i razvesti me bio sam toliko žalosan sam rekao svom prijatelju o tome ona mi je rekla o moćnom čaroliju caster ona dao mi svoju adresu e-pošte i ja nikada ne vjerujem u to toliko iako sam samo odlučio dati ga probati i on mi je rekao da će se 24 sata da se moj muž natrag na mene i ja ću zatrudnjeti sam sumnjao mu 3. dan moj muž vratio mi se i plakao je rekao da ne želi razvod više 3 tjedna nakon što je liječnik potvrdio da sam trudna. on vam također može pomoći da ga kontaktirate na isikolosolutionhome@gmail.com
  Web stranica: drisikolosolutionhome.webnode.com
  WhatsApp +2348133261196
  možete ga kontaktirati ako vam je potrebna pomoć u sljedećem susretu: (1) vratite izgubljenu ljubav
  (2) Ako vam je potrebna financijska pomoć zove se obogatiti za 3 dana 2Herbal liječenje (3) Bolest, virus i bolest (4) obvezujuća čarolija i sva druga pitanja vezana uz vas o vašem životu Kontaktirajte ga danas: isikolosolutionhome@gmail.com, vi također može kontaktirati dr. Isikolo preko svog mobitela ili ga dodati na whatsapp +2348133261196 on je testiran i vjeran ću zauvijek biti zahvalan Dr. Isikolo.

  OdgovoriIzbriši
 8. Ovo je moje svjedočanstvo o dobrom radu dr. Isikolo koji mi pomažu. Ja sam Barbara Ogar. I žao mi je što ovo stavljam na mrežu, ali morat ću ovaj vrhunski čarobnjak za ovaj svijet donijeti muža koji me je ostavio za protekle dvije godine, na kraju sam sreo tog čovjeka na web stranici za objavljivanje jednog od klijenata za pomoć , objasnio sam mu sve, a on mi je rekao o čarobnjaku za čarobnjaka za koje je čuo, a on mi je dao adresu e-pošte da pišem čarobnjaku da mu kažem svoje probleme. U samo 2 dana moj muž je bio natrag k meni. Želim samo zahvaliti ovom iskrenom i iskrenom spell casteru, gospodine, za što ste rekli da je došlo i zahvaljujem vam gospodine. Molim vas, želim reći svima koji su u potrazi za rješenjem problema, savjetujem vam da se ljubazno posavjetujte s ovim čarolijom, da je on pravi, da je moćan i što god da čarobnjak kaže jest što će se dogoditi, jer sve što je čarobnjak rekao došao sam. Možete ga kontaktirati na njegovu adresu e-pošte isikolosolutionhome@gmail.com. nazvati ili Whatsapp ili Viber ga na +2348133261196

  OdgovoriIzbriši
 9. Osjećam se tako blagoslovljen ponovno u braku nakon što je liječnik Oku doveo natrag mom supruga koji se odvojio sa mnom za dobro 3 mjeseca. Am Jessica Butler po imenu iz Los Angelesa. Iako imam usta diljem svog tijela, neće biti dovoljno zahvaliti doktoru Oku za njegovu pomoć na mom životu. Moj muž je odvojio sa mnom za 3 mjeseca i bio je u bolovima i agoniji bez njega. Dakle, tražio sam pomoć svugdje, ali ništa nije riješilo dok ne značim doktora Oku koji sam kontaktirala na mreži. Objasnio sam mu situaciju i on je obećao da će se moj muž vratiti meni u roku od 24 do 48 sati, koliko daleko moje srce još uvijek za njim mahne. Vjerovao sam u njega i pripremio mi je čaroliju za mene, a moj suprug me nazvao točno kada je rekao doktor Oku. Molio se i rekao da mi treba povratak, a sad živimo sretno još 9 mjeseci. Svatko tamo čitajući članak koji treba pomoć trebao bi ga kontaktirati ... Email: isikolosolutionhome@gmail.com. nazvati ili Whatsapp ili Viber ga na +2348133261196

  OdgovoriIzbriši
 10. Gospodine, hvala toliko za vas pravi čarolija, moj ljubavnik se vratio! Vrlo sam sretna što bih preporučio dr. Isikolo svima koji zaista trebaju pomoć kako bi popravili njegovu ili njezinu slomljenu vezu. Kad sam našao dr. Isikolo, bio sam očajnički potreban da vratim svog bivšeg ljubavnika. Ostavio me za drugom ženom. To se dogodilo tako brzo i nisam imala nikakvih riječi u situaciji. Upravo mi je napustio nakon 3 godine bez objašnjenja. Kontaktiram dr. Isikolom preko svoje web stranice i bacio ljubavnu čaroliju kako bi nam pomogli da se vratimo zajedno. Ubrzo nakon što je učinio čaroliju, moj dečko me opet počeo testirati i osjetio strašno zbog onoga što je upravo propao. Rekao je da sam ja najvažnija osoba u svom životu i to sada zna. Pošaljite e-poštu kako sada za hitnu pomoć. Nazovite ga ili ga napišite na e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com. nazovite ili ga nazovite na +2348133261196

  OdgovoriIzbriši
 11. Želim podijeliti sa svijetom kako sam dobio muža za samo 24 sata, uz pomoć velike čarolije zvane dr. Ogundele, vidio sam njegov kontakt on-line, vrlo je moćan i pošten, moj suprug me ostao 7 godina išao biti s drugom samo zato što nisam mogao imati dijete za njega, a dr. Ogundele ga je vratio za mene, možete ga kontaktirati za pomoć e-pošte: ogundeletempleofsolution@gmail.com. WhatsApp i Viber Chat: +27638836445

  OdgovoriIzbriši
 12. Želim pustiti svijet da zna o dr. Isikolo Veliki čarobnjak za čaroliju koji mi je doveo mog supruga kad sam pomislio da je sve nade izgubljene. Dr. Isikolo je iskoristio svoju moćnu čaroliju da nasmiješio osmijeh na licu vraćajući muškarca svojom čarolijom, u početku sam mislio da sanjam kada se moj muž vratio k meni na koljenima i molio me da mu oprosti i prihvatim ga natrag i uvijek od tada me voli više nego što sam ikada očekivao pa sam se obećao da ću svijetu znati o Dr Isikolo jer je on Bog na zemlji. Imate li problema s vašim odnosom? je li vaš partner razbijen s vama i još uvijek ga volite i želite ga vratiti? Imate li problema s financijama? ili trebate pomoć bilo koje vrste onda se obratite Dr. Isikolo danas jer vam dajem 100% jamstvo da će vam pomoći kao što mi je pomogao. Dr. Isikolo Email: isikolosolutionhome@gmail.com. nazovite WhatsApp na +2348133261196

  OdgovoriIzbriši
 13. Ovo je jako veselo dan mog života zbog pomoći koju mi ​​je pomogao doktor Isikolo Balo, pomažući mi da vratim mog bivšeg muža nazad svojom ljubavnom čarolijom. bio sam u braku 3 godine i bilo je tako strašno jer moj suprug je varao na mene i tražio je razvod, ali kada sam naišao na dr. Isikola balo-a na internetu kako on pomaže toliko ljudi da dobiju svoje bivše i pomažu u utvrđivanju odnosa i čine ljude srećnim u njihovom odnosu. objasnio sam mu svoju situaciju, a potom tražio njegovu pomoć, ali na moje najveće iznenadjenje mi je rekao da će mi pomoći s mojim slučajem i ovdje se slavi, jer se moj suprug potpuno mijenjao. Uvek želi da bude kod mene i ne može ništa da uradi bez moje prisutnosti. stvarno uživam u mom braku, koja je velika proslava. Nastaviću da svedočim na internetu zato što je dr Isikolo balo zaista pravi čarobnjak. Da li vam je potrebno pomoći pomoću doktora Dr Isikolo SADA NA EMAIL: Email: isikolosolutionhome@gmail.com. poziv ili Whatsapp na +2348133261196. On je jedini odgovor na vaš problem i čini se zadovoljnim u vašoj vezi.

  OdgovoriIzbriši
 14. Pozdrav svima. Ja sam Bianca Canović iz Bosne. Bog mi je stvarno dobar u mom životu, prije no što su ljudi rekli da nema čarolije kako bi vaš ljubavnik vratio, ali danas mnogi ljudi sada vjeruju da postoji jedan i jedini čarobnjak koji može vratiti vašeg bivšeg kad se suočavaš problema i problema kroz korijene i biljke Afrikanaca, moja velika spell caster napokon su pronašli put, mnogi su ga kontaktirali i on im daje dobar rezultat uz pomoć svoje ljubavi uroka ovaj spell caster poznat kao Dr Isikolo on je jedan od velikih čarolija u Africi prošlog mjeseca podijelio je Herbalnu medicinu sa svijetom, a sada ga dobro prepoznaje kao jedan od najboljih spell castera u Africi, ne morate više biti tužni niti ćete više dijeliti svoje suze samo zato što partner vas je ostavio, ako ga želite kontaktirati u privatnom kontaktu s njim na ovoj e-mail adresi: isikolosolutionhome@gmail.com. nazovite ili ga nazovite na +2348133261196

  OdgovoriIzbriši
 15. Prije 9 mjeseci moj zaručnik me ostavio za drugu djevojku i rekao mi da više ne može nastaviti vezu sa mnom, rekao mi je da se ne može udati za mene ili imati što drugo sa mnom, jer me više ne voli. Pokušao sam da ga pitam kakav je bio problem, ali je on držao prilično i odeo, a nekoliko mjeseci nije me zvao niti je odgovorio njegovom telefonu kad sam ga nazvao. Bio sam zbunjen i nisam znao što da radim sve dok mi prijatelj nije rekao kako je DR IMOSE Pomogao joj je pomoći u braku. Kontaktirao sam s DR IMOSE-om putem e-pošte i učinio sve što mi je rekao, a 48 sati kasnije, Derick, moj zaručnik me nazvao i počeo moliti da ga oprostim, a od tada sam se zavjetovao da kažem riječ kako sam vratio zaručnicu ... Jeste li u bilo kakvom odnosu krizama ili bolesnima i trebate izliječiti liječenje bilo koje vrste bolesti ?? onda se obratite DR IMOSE putem e-pošte: imosesolutiontemple@gmail.com. nazovite ili ga nazovite +1-(619)-830-4690

  OdgovoriIzbriši