Stranice

5. lip 2012.

Energetsko čišćenje

Tokom dana mi u sebi nakupimo i zadržimo dosta energetskog smeća koje nastaje kao otpad naše i tuđe iskorištene psihičke ili fizičke energije, te raznih emotivnih stanja i astralnih ostataka, koja poput tamnih mrlja ostaju zalijepljene na našoj auri čineći je tamnom i zaprljanom.  Zbog toga se osjećamo negativno, neraspoloženo, depresivno, bolesno, umorno i pospano, imamo nesanicu i sl. Hronični umor je siguran znak da smo puni energetskog i psihološkog smeća, te da je vrijeme za čišćenje.

Sa tako negativnim nabojem, boravimo u svom stambenom ili radnom prostoru gdje se ta energija polako prenosi na prostor i on postaje umoran i beživotan. Zamislimo da smo prostorija koju spolja krečimo, glancamo, a unutra je sve zapušteno i ustajalo.

Svaki dan trebamo čistiti svoju auru i čakre, to je vrlo jednostavan i brz proces.

1. Vizuelizirati briljantnu svjetlost u obliku jajeta oko cijelog tijela, zatim pojačavati svjetlost do maksimalne blještavosti i širinu jajeta do nekih 1,5 m oko sebe. Ostati u tom stanju par minuta i udahnuti svjetlost, osjećajući kako nam ispunjava cijelo tijelo.

2. Vizuelizirati kako naše čakre poput ventilatora uvlače blještavu svjetlost koja ih otvara i pročišćava, a zatim udahnuti slapove svjetlosti koji se prelijevaju u pastelno crvenoj, narandžastoj, žutoj, smaragdno-zelenoj, blijedo plavoj i ljubičastoj boji. 

3. Osjetiti kako naša aura blista.

Naša aura može imati rupe kao posljedicu raznih fizičkih ili psihičkih trauma, čak iz djetinjstva.
Svaka dalja negativna misao, blokirana ili neispoljena emocija će uticati na to da se u auri pojave zaprljanja, što direktno utiče na naš energetski potencijal, zato moramo voditi računa da promjenom načina razmišljanja zaštitimo zdravlje svoje aure, odnosno, zdrava i čista aura će nas usmjeravati na usvajanje ispravnih i pozitivnih stavova.

Čistoći aure pogoduje bavljenje fizičkom aktivnošću, boravak u prirodi, bistra prirodna voda, joga i meditacija, ljubav prema sebi, slušanje harmoničnih tonova, boje, sunčeva svjetlost i sl. 

Osim energetskog čišćenja naše aure, mi povremeno trebamo očisiti prostor u kome boravimo, najbolje pomoću rastvora vode i morske soli, čišćenjem svih površina, namještaja i podova, paljenjem smjese alkohola i morske soli, provjetravanjem i puštanjem slavina da teku odnoseći negativnu energiju iz doma, te redovnim čišćenjem odvoda u kuhinji i kupatilu gdje se stvara najveća koncentracija i blokada negativne energije u domu. Zatim, korištenjem aromatičnih ulja i paljenjem mirisnih štapića mi čistimo energiju u prostoru, kao i korištenjem fontane, kristala, svjetlosti, svijeća, svježeg cvijeća, sunčeve svjetlosti i zvuka. Takođe, čišćenjem doma od nepotrebnih i oštećenih stvari mi stvaramo mjesto za dotok nove energije i oslobadjamo se od tereta prošlosti.  Naš dom je odraz našeg unutrašnjeg stanja, ako je bilo šta u našem domu zaglavljeno, slomljeno ili negativno, to predstavlja odraz naših psiholoških i emotivnih energetskih tokova.

Broj komentara: 6:

  1. jednostavno, izvanredno, nije tesko za primeniti i razumeti pa i nesto sto se podrazumeva. Nisam znao za paljenje alkohola i morske soli- nejasno (barem meni) inace odlican clanak. Srecko

    OdgovoriIzbriši
  2. Morska so se smatra veoma pročišćavajućom, jednostavno u keramičku zdjelicu ili šolju se uspe oko 0,5 dcl pravog alkohola i 2-3 kašike krupne morske soli, zapali se i pusti da gori. Treba paziti da se ne stavlja na drvenu površinu jer se posudica ugrije pa može ostati trag gorenja, najbolje na metalnu površinu ili neki tanjirić. Može se posudica sa zapaljenom smjesom prenositi od ugla do ugla prostorije jer se nečistoće najviše tamo koncentrišu. Kada sagori, ostatak soli baciti.

    OdgovoriIzbriši
  3. Odgovori
    1. hey, Azra, nešto rijetko objavljuješ članke na fejsu...
      Malo se udaljila od duhovnosti, ili? :)

      Izbriši
  4. Super, hvala, kako vas back na fejsu?

    OdgovoriIzbriši