Stranice

23. kol 2012.

Privlačenje bogatstva

 S obzirom da mi uglavnom nemamo razvijenu novčanu inteligenciju, vrijeme je da počnemo raditi na  duhovnom aspektu privlačenja novca. Prije svega, koliko je nas zaduženo u kreditima i pozajmicama da bi riješilo osnovne egzistencijalne potrebe? Mi, dakle konstantno živimo u minusu što nam dodatno pojačava strah od neimaštine i brigu da nećemo imati dovoljno novca za život. Ta briga konstantno uništava sve eventualne prilike i mogućnosti povećanja naših prihoda. Život u minusu definitivno nije znak da smo pobrali svoje plodove i mogućnosti u ovom životu, već znak da smo preuzeli određeni karmički teret nas ili naših predaka koji su na neki način ostali "dužni" životu. Može jednostavno neka zarada na nepošten način našeg pretka ili nas u prethodnoj inkarnaciji da nagomila takav karmički teret i stvori zgusnutu energiju u našoj auri koja se ponaša poput čeličnog oklopa, pa ono što je unutra (strahovi, neimaština, uvjerenja) ne može vani, a ono što je vani (mogućnosti, prilike, obilje) ne može unutra. Takvi oklopi se formiraju i oko našeg karaktera i svih drugih životnih sfera, pa se otprilike na kraju naš život svede na onu narodnu "što bešika zaljulja, to motika zakopa". 

Međutim, kada funkcionišemo na nivou najniže čakre (seks, hrana, briga za sigurnost), to tako i bude. Ali, kada odlučimo da radimo na sebi, kada osvijestimo određene situacije i otkrijemo njihove uzroke, te komplikacije iznenada prestanu da se pojavljuju. Svaki problem koji  osvijestimo u korijenu njegovog nastajanja, uđemo u srž i zakonitost funkcionisanja, mi preuzimamo njegovu moć i svjesno modifikujemo stvarnost koju želimo. Ako smo oduvijek ulazili u problematične odnose i privlačili "isti" tip partnera, trebamo biti svjesni da se magnet za takve stvari nalazi u nama samima. Isto tako, ako su naša novčana primanja nedovoljna da pokrijemo životne troškove, onda smo namagnetisani za konstantan život pod pritiskom i borbom sa računima, kreditima, dugovima i sl. U oba slučaja, trebamo izaći iz takvih programa. Većini nas ustvari život predstavlja borbu između ostvarivanja uspješnog partnerskog odnosa i postizanja novčane sigurnosti, to je zato što živimo na nivou neke uspavanosti koja jedva da zaokružuje funkcionalnost prve tri čakre. Sa takvim stepenom razvoja mi smo duhovno i emotivno nefunkcionalne osobe. Svoj sistem vjerovanja utemeljili smo na opipljivim i oku vidljivim stvarima koja se opet temelje na prethodnim iskustvima i stalno donose isto. Zatomljena su nam glavna osjetila, ona spavaju potpuno neiskorištena. 


Sve što je važno (dragocjeno) oku je nevidljivo


Prije svega, kada je riječ o preuzetim karmičkim teretima, ukoliko se oni odnose na finansijski segment života, mi to možemo polako osloboditi darivanjem, davanjem i služenjem, nikada ne možemo previše dati niti trebamo znati koliki je naš karmički dug. Dovoljno je da u to ime konstantno darujemo, da dajemo iz čista srca i velikodušno, ne razmišljajući kasnije i ne dvoumeći o tome. Da li ćemo nahraniti mačku, ptice, ribe, pokloniti odjeću kome je to potrebno ili darivati neki novčani iznos, potpuno je svejedno, važno je da se odričemo nečega što mislimo da nam pripada. No, trebamo znati da nama ne pripada ništa, jer mi smo univerzum (mikrokosmos) koji takođe ništa ne prisvaja već se konstantno održava kroz davanje. Mi smo samo medij, posrednik energije i ništa više.  Na taj način će se naš oklop istanjiti i potpuno osloboditi energije obilja da dopru u našu fizičku stvarnost. Tada ćemo mnogo jasnije moći vizuelizirati šuškanje novca u našim rukama i njegov miris, opipljivost, boju, izgled.

Postoji jedna mantra za poništavanje finansijske karme koja glasi "THIRU NEELA KANTAM" i ponavlja se 54 puta, 27 puta prema desnom i 27 puta prema lijevom ramenu:

 •  
Afirmacije za privlačenje obilja
 •  
Prije citiranja bilo koje afirmacije, treba reći sebi: "Prihvatam ovu situaciju, mentalno ili emotivno stanje u kojoj se nalazim" da bi se izbjeglo bilo kakvo stvaranje otpora ili osjećaj bijega. Znači, ja prihvatam svoje siromaštvo, bolest, depresiju, ne bježim od njih, ali sam spremna da to promijenim. Promjena treba da se očituje kroz kompletan naš stav, držanje tijela (kičme), govor, način razmišljanja, izražavanja svojih misli i emocija i sl. Mi trebamo ispoštovati namjeru da se mijenjamo, to ne smije biti prevara niti obmana, jer se radi o jako inteligentnim energijama koje mi ne možemo obmanuti.
 •  
Budi promjena koju želiš vidjeti.
 •  
Promjena neće doći spolja i suludo je očekivati da će se neke spoljne okolnosti promijeniti i da ćemo ponovo čulom vida, sluha ili dodira osjetiti tu promjenu. Promjenu trebamo osjetiti unutar sebe i znat ćemo da smo na putu da primimo ono što očekujemo i želimo. Ta promjena može biti pozitivniji stav prema drugima, odjednom nema ogorčenosti, zavisti, ogovaranja, svi su nam podjednaki i kao da smo jedno sa svima, nema jutarnje namrgođenosti, uspavanosti, umora, depresije, zabrinutosti, nema opiranja i još mnogo toga...ali sve dok ne osjetimo ovakve stvari unutar sebe, ne možemo se pomaknuti sa mrtve tačke. Općenito, ne mogu naglasiti koliko je za sve ovo bitna fizička aktivnost i opet bih izdvojila moje omiljene tibetanske vježbe. 
 •  
I konačno, iz nas treba da poteče snažna rijeka afirmacija. Dajmo sebi pravo i slobodu da osjetimo ogroman novac u svojim rukama, stvarni novac koji se koristi u opticaju, zamišljamo ga u raznim apoenima, punu vreću ili kovčeg, igrajmo se s njim, planirajmo šta ćemo s njim uraditi, ostvarimo duhovni kontakt s njim, doživimo stvarnu emociju i radost, osjetimo se laganim i sretnim zbog njega, stvarajmo osjećaj da ga darujemo kome je potrebno, da kupujemo susjedu novi televizor i posmatrajmo njegov ozareni izraz lica...
 •  
Najvažnije od svega - mi trebamo osvijestiti činjenicu da imamo pravo na bogatstvo, bez ikakvih prepreka, predrasuda i osjećaja krivnje unutar svog sistema razmišljanja! 
 •  
Prije svega (neizbježna) molitva:
 • Bože, učini što više osoba u mojoj okolini bogatim i uspješnim, neka imaju što više duhovnog i materijlanog bogatstva,  ispuni sve njihove želje i potrebe i učini me sretnim i radosnim zbog njihove sreće. Bože, pomozi mojim roditeljima i spusti na njih plimu izobilja, zdravlja i svoje milosti. Bože, učini mene spremnim da prihvatim ogromnost bogatstva i daj mi moć da pravilno koristim novac. Otvori vrata mog duha za veličanstveno obilje koje mi nudiš i koje je oduvijek tu, samo ga nisam znao prepoznati. Vodi me mojim stopalima u Tvoju neiscrpnu riznicu. Neka moja stopala budu Tvoja, a Tvoja moja.
 
 Afirmacije:
 • Ja sam sada spremna prihvatiti neizmjerno materijalno i duhovno bogatstvo.
 • Ja sam kreator siromaštva i bogatstva. Ja odlučno optuštam grč kojim sam sebe držala u siromaštvu i neznanju i otvaram svoje srce da prihvatim svo izobilje koje mi je na raspolaganju. 
 • Ja prestajem da obmanjujem sebe i prihvatam da je moj neuspjeh (siromaštvo) moja vlastita kreacija. Sada kreiram bogatstvo i uspjeh, bogatstvo i uspjeh, bogatstvo i uspjeh. 
 • Ja sam spremna da dajem i što više dajem to mi se više vraća. Što više dajem, to više imam novca i svega što mi je potrebno.
 • Oduvijek i zauvijek privlačim sve što poželim i bivam privučen svemu što zaželim.
 • Ja stalno doprinosim uspjehu drugih i to me čini sretnim. 
 • Meni dolaze raznovrsna bogatstva bez ikakvog napora.
 • Moji prihodi se stalno uvećavaju. 
 • Bogatstvo i obilje  me prate i pronalaze  uvijek i  gdje god da se nalazim, u stanju budnosti i spavanja!
 • Ja sam sretna i bogata. Posežem sa božanskim izobiljem koje je svugdje oko mene!

Broj komentara: 5:

 1. Fato da li si uspela da poboljsas novcanu situaciju?

  OdgovoriIzbriši
 2. Bas fino napisano. Podsecaju me na ucenje Lujze Hej. Da li je Vas ucitelj Heal Life trener?

  OdgovoriIzbriši
 3. gledajući komentare i općenito svijet oko sebe, mi smo spremni samo da popljuvamo, ismijemo i prevarimo. stara, zaglupljena i konzervativna sredina, nespremna na promjene. istinski vjerujem u ovo što sam pročitao i svim srcem i dušom, i moćnom snagom uma, mi možemo mnogo toga ali nažalost nismo svjesni.
  HVALA ZA OVAJ TEXT!

  OdgovoriIzbriši
 4. i od mene veliko hvala za text <3

  OdgovoriIzbriši
 5. Hvala najlepse na divnom tekstu koji je potreban svima kao putokaz

  OdgovoriIzbriši