Stranice

12. kol 2012.

Iscjeljivanje emocija muzikom

Inspirisano navodima iz knjige "Istinska moć vode" Masaru Emoto...

    * * * 

»Kanon u D-duru«, Johann Pachelbel 


Emocionalni hado: oslobađanje od tjeskobe i nelagode
Fizički hado: maternica, jajnici
Vodeni kristal nakon slušanja ovoga kanona razotkriva jedinstven oblik. Poput motiva ovoga glazbenog komada ,i kristal se sastoji od slojeva. Kad je riječ o dijelovima tijela, glazba stupa u rezonanciju maternicom i jajnicima.  Mogao bi biti jako koristan za prenatalnu brigu.  Ne bismo smjeli zanemarivati utjecaj tjeskobe i nelagode na nerođeno dijete.
* * *

Tokata i fuga u D-molu - Bach

Emocionalni hado: buđenje iz letargije
Fizički hado: desni dio cerebruma
Ovaj je kristal besprijekoran. Podsjetio nas je na dubok zvuk orgulja i činilo nam se da se proteže prema nebesima. Kad smo izmjerili hado ove fotografije, otkrili smo da povoljno utječe nadesnu stranu mozga i ukida hado letargije. Ova svečana Bachova melodija svakako motivira slušatelje. Dr. Schweitzer poznat je posvojoj posvećenosti medicini, ali i kao nadareni orguljaš. Govori se da je ovaj glazbeni komad jedan od njegovih omiljenih. Možda je ova tokata i fuga pokretačka  snaga njegovih aktivnosti.
* * *
Marš broj 1 - Elgar
Emocionalni hado: popuštanje stidljivosti izbunjenosti
Fizički hado: kralježnica, kralježnička moždina
Vodeni kristal je nakon slušanja Elgarovog »Marša broj 1« poprimio čvrst, dostojanstven i stabilan oblik. Naveli smo hado za ovu fotografiju. Ako ne posjedujemo hrabrost i samopouzdanje, ne možemo dostojanstveno stupati kroz život. Ovaj marš nas na prirodan način potiče da ispravimo kralježnicu. Preporučuje se onima koji se ne osjećaju samopouzdani kad govore u javnosti.
* * *
Time to say goodbye - Sarah Brightman Andrea Bocelli
Emocionalni hado: buđenje iz pasivnosti i negativnosti
Fizički hado: debelo crijevo, rektum
Ova je pjesma bila veliki hit u svijetu i postala je jako popularna i u Japanu, jer se koristila u reklamama. Melodija ima naizgled tužan naslov, ali su me mjerenja hadoa navela da pomislim kako je »zbogom« u ovoj pjesmi nešto pozitivno. Otkrio sam d aje značenje pjesme zajednički odlazak s voljenom osobom. Na odlasku se kaže zbogom, ali ako takav pozdrav shvatimo na pozitivan način, mogl ibismo razriješiti problem u kojemu smo se »zaglavili«
* * *
Preludij iz opere "Karmen" - Bizet
Emocionalni hado: oslobađanje od potiskivanja
Fizički hado: krvožilni sustav
Upravo poput Carmen, junakinje ove opere, kristal se doima slobodnim i nesputanim. U suprotnosti s tragičnim završetkom, ova melodija doista djeluje na slušatelja. Na temelju svojega iskustva mogu reći da ovakav kristal može nastati samo kad je glazbeni komad posve izuzetan i precizan. Naveli smo značajke hadoa. Carmen u svom životu ništa ne potiskuje. Prikazuje ženu koja pleše flamenko u strastvenom ritmu i živi u skladu sa svojim željama.
 * * *
Vltava - Bedzih Smetana 
Emocionalni hado: otpuštanje razdražljivosti
Fizički hado: limfni sustav
Fotografija  vodenog  kristala nakon  slušanja »Vltave«  pokazala je smanjivanje razdražljivosti. U smislu fizičkog hadoa, snažno rezonira s limfnim sustavom. Kad slušamo tu melodiju, možemo očekivati smanjivanje hadoa razdražljivosti i obnavljanje limfnog sustava. Kad ste razdražljivi, to je znak da vam vaša unutrašnjost govori kako su vam potrebni spokojstvo i oslobađanje od pritiska. Ako postanete blaži prema  sebi, um će vam se razbistriti.
* * *

"Na lijepom plavom Dunavu" - Johann Strauss

 
Emocionalni hado: buđenje životne snage koja je izgubljena zbog dugotrajnog  teškog života
Fizički hado: središnji  živčani sustav
Slušanjem melodije »Na lijepom plavom Dunavu« obnovit će se organi središnjeg  živčanog sustava koji su oslabjeli zbog dugotrajnih nevolja.  Opustit ćete se i postati velikodušni i na tjelesnoj i na umnoj razini. Ako pripadate među one koji su se od djetinjstva iskreno i ozbiljno posvetili izdržavanju u svim okolnostima, vaše vam stanice govore: »Ne moraš više ustrajavati. Živi slobodno«

Nema komentara:

Objavi komentar